Események

Centenáriumi rendezvények

Az alábbiakban azokat a rendezvényeket ismertetjük, melyek témájukat illetően a magyar katonai térképészet centenáriumához kötődnek. Ezek között találunk hivatalos megemlékezést, játékos vetélkedőt, könyvbemutatót, pályázatot és konferenciát is. A rendezvény ismertetők időben fordított sorrenben jelennek meg a listában. A progarmista folyamatosan bővül, ezért érdemes időről időre visszalátogatni erre az oldalra. Nagyon szívesen fogadunk javaslatokat olyan események megjelenítésére, melyek kapcsolódnak a jeles évforduló témájához.

Az önálló magyar katonai térképészet megalakulásának 100. évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdetünk, amelyre saját személyes, illetve a családi fotóarchívumok fotóival lehet jelentkezni.

Történetében először a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálat részt vett a múzeumok éjszakája rendezvénysorozatban. A katonatérképészet szakmatörténeti múzeuma a várt sikerrel kápráztatta el az ide látogató közönséget.

2019. március 21-én a hazai térképészet és földmérő szakma jeles képviselőit látta vendégül a Nemzeti Köszszolgálati Egyetem Hungária körúti campusa, a Földmérők Világnapja és az Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja alkalmából megrendezett szakmai konferencián.

„Az előző évhez hasonlóan az idei is évfordulók sokaságát tartalmazza: 100 éves az önálló magyar katonai felderítés, hírszerzés és elhárítás, ünnepeljük a katonai térképészet centenáriumát és 20 éve vagyunk tagok a NATO-ban” - hangzott el a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon tartott hármas könyvbemutatón. Az eseményen Isaszegi János, a Zrínyi...

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálattal (MH GEOSZ) együttműködve idén is játékos szellemi vetélkedő megrendezésével emlékezett meg február 4-ről, a Magyar Katonai Térképészet Napjáról. A megmérettetésre egyetemi hallgatók és tisztjelöltek, valamint középiskolai...