Események

Centenáriumi rendezvények

Az alábbiakban azokat a rendezvényeket ismertetjük, melyek témájukat illetően a magyar katonai térképészet centenáriumához kötődnek. Ezek között találunk hivatalos megemlékezést, játékos vetélkedőt, könyvbemutatót, pályázatot és konferenciát is. A rendezvény ismertetők időben fordított sorrenben jelennek meg a listában. A progarmista folyamatosan bővül, ezért érdemes időről időre visszalátogatni erre az oldalra. Nagyon szívesen fogadunk javaslatokat olyan események megjelenítésére, melyek kapcsolódnak a jeles évforduló témájához.

Az önnáló magyar katonai térképészet fennállásának 100. évfordulójára jelentős kiadvány született A magyar katonai térképészet 100 éve 1919-2019 címmel. A Zrínyi Kiadó gondozásában angol és magyar nyelven is megjelenő kiadványt a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban mutatták be január 29-én. A tekintélyes időszakot felölelő, közel öszáz...

Magyar Tudományos Akadémia Földtudományok Osztálya Társadalom- és Természetföldrajzi Tudományos Bizottságainak Kartográfiai Albizottsága, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatikai Kar, Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke 2018. december 7-re tudományos ülést tartott a Magyar Tudományos Akadémia székházában.